Підсумок Декади біологічних колекцій, яка відбулася у осередках мережі інформаційно-рекреаційних центрів "Шлях".
Наш факультет долучився до організації семінару, круглого столу та віртуальної екскурсії. Все за хеш-тегом:
Рік тому ми отримали підтримку від ПРООН для створення мережі інформаційно-рекреаційних центрів при природоохоронних територіях північного сходу України.
Мережа отримала назву «Шлях». Це маршрут, який є зникаючим елементом ландшафту й уздовж якого йшов обмін товаром, знаннями, технологіями. Осередки «Шляху» центри природоохоронної активності вздовж умовного туристичного маршруту. Їх створено в Новгороді-Сіверському, Середина-Буді, Землянці, Ворголі, Вирівці, Пустовійтівці, Михайлівській цілині, Вакалівщині, Тростянці, Куземині та Краснокутську.
У проекті ми хотіли запровадити форми роботи, які б показували важливість установ природно-заповідного фонду для розвитку громад, залучивши до співпраці заклади культури та освіти.
Проект завершився в травні 2023 року, однак… ми продовжуємо роботу! ?
У першій половині грудня ми провели Декаду біологічних колекцій (низку подій знайдете за хеш-тегом #декада_колекцій на Фейсбук). В осередках мережі проводилися екскурсії, майстер-класи та навіть театралізований захід. У Новгород-Сіверському відбулася гра «Як створити колекцію». У Вирівці ─ реконструювали вечорниці в Конотопському агроліцеї. У Лебедині відбулася виставка книг про Михайлівську цілину та природу краю.
Спільним майданчиком для обговорення став круглий стіл «Можливості для дослідницької роботи школярів в мережі інформаційно-рекреаційних центрів «Шлях», організований Глухівським педагогічним університетом.
Наступного року плануємо продовжувати, але розпочнемо Декаду біологічних колекцій раніше ─ у жовтні, щоб підготувати більше активностей саме в природі ?
Тішимося, що осередки покордоння виявили активність і довели, що проект Мережі «Шлях» має всі підстави стати стійким і розвиватися далі!