Міжгалузеві зв'язки - саме на їх розвиток спрямована мережа інформаційно-рекреаційних центрів при природно-заповідних територіях північного сходу України.
Мережа представлена як туристичний маршрут, але по суті є платформою для співпраці та отримала назву "Шлях". Учасники мають амбітну мету довести важливість збереження природи та історико-культурної спадщини для громад покордоння з країною-агресором. Проект рік тому підтримано ПРООН в Україні і реалізовано ГО "Українська природоохоронна група".
Навколо осередків мережі гуртуються природоохоронні установи, заклади культури та освіти, і залучення учнівської молоді до проектної діяльності цікавить громади. Саме тому на Факультеті природничої та фізико-математичної освіти Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка було проведено в режимі онлайн круглий стіл на тему: "Можливості для дослідницької роботи школярів в мережі інформаційно-рекреаційних центрів "Шлях". В своїх доповідях учасники торкнулися питань організації і проведення експедицій за участю школярів, екологічних таборів. Цікавий досвід Краснокутського ліцею, де створено осередок біорізноманіття, і тепер учні мають можливість займатися проектню діяльністю на спеціально облаштованих ділянках. Новгород-Сіверський музей-заповідник "Слово о полку Ігоревім" та Екоцентр Сергія Корнієнка в м. Шостка популяризують спостереження в природі шляхом організації тематичних екскурсій та низки заходів.
ГНПУ ім. О.Довженка й надалі буде брати активну участь у мережі "Шлях", долучатися до науково-популярних та природоохоронних заходів ініційованих в осередках, а також пропонувати власні ініціативи та базу.
Повний запис заходу доступний на YouTube https://youtu.be/oAE8Cl4XXKw