Нині бібліотека університету є особливим інформаційним простором та надійним осередком підготовки майбутніх педагогів до професійної діяльності. В ній не лише зберігаються численні джерела інформації, а й забезпечується вільний доступ до неї. В умовах дистанційного навчання бібліотеки України взяли на себе роль надійних партнерів для кожного студента, викладача та науковця, запроваджуючи системне дистанційне обслуговування та зберігаючи своє значення як онлайн-платформ інформаційного забезпечення освітнього процесу.
26 вересня 2023 року на факультеті природничої і фізико-математичної освіти відбувся веб-огляд "Електронні інформаційні ресурси бібліотеки". Провідний бібліограф Юлія Сугоняко ознайомила здобувачів першого курсу із структурою, призначенням та можливостями використання вебсайту університету, електронного каталогу та репозитарію бібліотеки Глухівського НПУ ім.О.Довженка.
Бібліотека Глухівського НПУ гостинно запрошує здобувачів до себе в просторі читальні зали та віртуальні зали репозитарію!