З 12.07.2023 по 14.07.2023 команда факультету природничої і фізико-математичної освіти брала участь у шістнадцятій міжнародній відкритій студентській олімпіаді з програмування імені С.О.Лебедєва та В.М.Глушкова.

Основна мета проведення олімпіади - це привернення уваги суспільства до інтелектуальних змагань серед студентів, популяризація інтелектуального розвитку та роботи в команді, підвищення професійного рівня молодих фахівців, розвиток міжвузівських зв'язків, а також налагодження особистих контактів між студентами різних міст і країн. 

Команда факультету  FPFMO Code Enforcers складалася з Ольги Кухарчук (62ММ, капітан команди), Богдана Бобильова (45Інф), Юрія Русанова (38Інф(ск)). Всі учасники є переможцями цьогорічної факультетської олімпіади з інформатики.

Всі учасники розуміли, що KPI-OPEN – це міжнародна олімпіада високого рівня і змагатися доведеться з командами з технічних університетів, які готують розробників програмного забезпечення. Але після обговорення одностайно прийняли рішення, що перемога не головне, а подивитися на рівень завдань і спробувати власні сили варто.

Цьогоріч в олімпіаді брали участь 168 команд з 4 країн.

  

Завдання справді виявилися непрості (ось подивіться), мова олімпіади - англійська. У першому турі, який тривав 1 годину нашим студентам вдалося розв’язати усі завдання, але результат першого туру, як виявилося пізніше, у підсумку не враховувався )

Другий тур тривав 5 годин і був справді важким і виснажливим. Час спливав дуже швидко, а жодна із задач не піддавалася. Але завдяки нашому досвідченому капітану Ользі Кухарчук вдалося здобути такі потрібні бали! У підсумку  FPFMO Code Enforcers посіла 76 місце (з 142 команд-учасників). Варто зазначити, що нашій команді вдалося подолати команди з відомих університетів, які готують програмістів. Але найбільший здобуток – це досвід, який у майбутніх змаганнях ще знадобиться.

Окрім змагань, учасники мали змогу відвідати вебінари від партнерів: Infopulse, SoftServe, Sigma Software, Credit Agricole.

Через певні проблеми видача документів про участь затрималася. Нарешті сьогодні ми отримали сертифікати учасників.  Вітаємо Ольгу, Юрія і Богдана!

 

 

 

Окрема подяка Ярославу Линку (45Інф) за дизайн логотипу команди:

Андрій Рябко