Кажанів потрібно оберігати. Адже причини їх зникнення іноді досить банальні, зокрема, елементарна неграмотність і забобони людей.
Серед інших причин: вирубування дуплистих дерев (деякі види кажанів селяться в дуплах), застосування різних отрутохімікатів та відсутність придатних місць для проживання.
13 вересня 2023 року здобувачі факультету природничої і фізико-математичної освіти долучилися до чудового інформаційного заходу "Охорона кажанів в Україні" від Регіонального ландшафтного парку "Сеймський".
"Сеймський" - це найбільша на Сумщині природоохоронна територія, площа якої сягає близько 100000 га. Від інженера з охорони природних екосистем РЛП "Семський" Анни БОЖКО, випускниці нашого університету, студенти дізналися про види кажанів, що мешкають в Україні, екологічні групи цих тварин, особливості їхнього життєвого циклу, заходи охорони. Спільнота факультету приємно вражена подарунками та щиро дякує "Сеймському" за оргнізований захід, до якого долучилися також і школярі 6 класів ЗОШ №3 м.Глухова! Очікуємо на будиночок для кажанів!