27 жовтня 2023 року лекцію з дисципліни «Здоров’я людини: методика навчання основ здоров’я» на тему: «Інноваційні форми навчання основам здоров’я» для здобувачів вищої освіти за освітньою програмою «Середня освіта (Біологія та здоров’я людини та психологія)» провела вчителька першої категорії Комунальної організації (установа, заклад) «Шосткинський навчально-виховний комплекс: спеціалізована школа І-ІІ ступенів-ліцей Шосткинської міської ради Сумської області», яка підготувала призерів II-III етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Національного центру «Мала академія наук України», міжнародного конкурсу екологічних проєктів «GENIUS Olympiad» Оксана Михайлівна Школоберда.
Під час лекції Оксана Михайлівна розповіла про інноваційні форми, що доцільно застосовувати у процесі навчання інтегрованим курсам «Основи здоров’я» та «Здоров’я, безпека та добробут», закцентувала увагу на особливостях організації проєктної діяльності. Поділилася досвідом реалізації короткочасних та довготривалих проєктів. Ознайомила із вимогами до створення, структурою та оформленням проєкту. Закцентувала увагу на кошторисі, підборі партнерів проєкту та підготовці SWOT-аналізу.
Лекція завершилася дискусією, під час якої обговорили проблеми та перспективи реалізації проєктної діяльності у процесі навчання інтегрованим курсам «Основи здоров’я» та «Здоров’я, безпека та добробут».⠀
Щиро дякуємо Оксані Михайлівні за проведену лекцію!