Сьогодні, 18 квітня, виповнюється 100 років від дня народження Нарочної Л. К., відомого педагога, дидактика-науковця, викладачки Глухівського педагогічного інституту.
Лідія Нарочна досліджувала проблеми змісту й методів початкового навчання. Вона авторка програм і підручників з природознавства для початкової школи, навчальних посібників з методики викладання природознав­ства в педагогічному училищі, методичних посібників для вчителів початкових класів. Педагогом розроблено дидактичні матеріали, діафільми й таблиці з природознавства в початкових класах.
Запрошуємо ознайомитись з виставкою літератури, яка експонується на 1 поверсі 4 корпусу.
Лідія Кирилівна - не лише видатний фахівець у галузі педагогіки, але й людина, яка зробила великий внесок у розвиток освіти та науки. Її наукові дослідження, ідеї та методики змінили підхід до навчання та виховання.
З 1973 по 1999 роки доцент, завідувач кафедри природничих наук Глухівського державного педагогічного інституту ім. С.М. Сергєєва-Ценського (нині Глухівський національний педагогічний університет ім. О. Довженка).
Бібліотека університету підготувала виставку наукових робіт ученої, були представлені унікальні, рідкісні видання книг, статті та документи, пов’язані з діяльністю Нарочної Л. К. Авторські програми і підручники з природознавства для початкової школи, навчальні посібники з методики викладання природознавства в педагогічному училищі, методичних посібників для вчителів початкових класів. Розроблені педагогом дидактичні матеріали, діафільми й таблиці з природознавства в початкових класах.
Лідія Кирилівна Нарочна залишила незабутній слід у світі освіти, і її спадщина живе далі