Щороку 14 березня математики усього світу відзначають День числа π. Число π є одним із найважливіших та найцікавіших математичних констант у світі.


Приєдналися до свята і здобувачі освіти факультету природничої та математичної освіти. Студенти, які перебувають на педагогічній практиці провели з учнями заходи, присвячені цьому загадковому числу.
Магістрантка Мартиненко Оксана Сергіївна провела екскурс у день народження числа π із учнями 6-го класу ЗОШ№2 (14 учасників). Діти із задоволення послухали про виникнення числа, дізналися, що воно є ірраціональним, і що їх земляк сумчанин Артем Гарін встановив рекорд по кількості цифр, що входять до складу числа π.

Здобувачі освіти 43-М групи у рамках проходження навчально-залікової педагогічної практики долучилися до відзначення цього свята і провели для учнів цікаві заходи, протягом яких студенти мали змогу повідомити учням історію числа, розповісти про традиції його святкування, а також продемонструвати його важливість і необхідність під час вивчення математики.
Солдаткін Олег Віталійович провів із ученицями 9-Б класу (на уроці присутні 10 учениць) КЗ СОР Глухівського ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою захід на тему "14 березня - Міжнародний день числа π".

Боброва Анжеліка Леонідівна провела для учнів 8 класу (на уроці присутні 7 учнів) і 9 класу (на уроці присутні 11 учнів) Прогресівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів захід на тему "Міжнародний день числа π".

Святкування Дня числа π - це прекрасний спосіб підвищити інтерес учнів до вивчення математики. Подібні заходи сприяють розвитку творчого, креативного мислення та загальної математичної грамотності. Тому заходи, організовані і проведені студентами під час практики, допомогли учням і ученицям дізнатися більше цікавого про число π, демонструючи, що математика може бути захоплюючою, цікавою і має широке застосування в різних сферах життя.