Олімпіади з інформатики на ФПФМО у 2024 році тривала з 23.02.2024 по 3.03.2024 р. Олімпіада відбувалася на платформі https://www.eolymp.com/uk/, яка має вбудовану систему перевірки розв'язків. Це найбільший український сайт для вивчення інформатики, підготовки до олімпіад, проведення змагань.

У олімпіаді брали участь 9 студентів.

Олімпіада відбувалася у форматі ICPC (International Collegiate Programming Contest). Відповідно з ним завдання вважається розв’язаним, якщо система перевірки розв’язків видала правильні відповіді на всіх тестах. Часткові розв’язки не враховуються. Перемагає учасник, який розв'язав найбільшу кількість завдань.

Якщо декілька учасників розв’язують однакову кількість задач, то їх місця визначаються штрафним часом. І саме така напружена боротьба відбувалася на цьогорічній олімпіаді! Два учасника – Володимир Цема (37 Інф)  і Юрій Русанов (38 Інф (ск) – розв’язали однакову кількість задач, але Володимир витратив для цього менше часу, ніж Юрій. У підсумку Володимир Цьома здобув перше місце, Юрій Русанов – друге, Максим Васин (27 Інф) – третє.

Варто відзначити суттєвий прогрес Володимира Цеми. У минулорічному змаганні йому не вдалося потрапити до трійки призерів, а цьогоріч він здобув перше місце! Вітаємо переможця, так тримати!!

Юрій Русанов також неухильно покращує результат. Минулого року він був третім, цього разу здобув друге місце, поступившись Володимиру лише у часі. Побажаємо Юрію перемоги у наступному році!!

Приємно, що серед призерів з’явилися нові імена. Максим Васин потрапив у трійку призерів олімпіади. Поза сумнівом, Максим ще зможе проявити себе, адже він навчається лише на 2 курсі.

Підсумкова таблиця змагання:

Результати олімпіади

1 місце – Володимир Цема (37 Інф) – 4 (295).

2 місце – Русанов Юрій (38 Інф (ск) –  4 (582)

3 місце – Максим Васин (27 Інф) – 1 (190).